
وطن یعنی سرای ترک تا پارس/ وطن یعنی خلیج تا ابد فارس 🖋یادداشت آرش شکیبایی مجد کارشناس پژوهشی بنیاد ایرانشناسی شعبه کرمان به مناسبت روز ملی خلیج فارس، یادآور هویت تاریخی، جغرافیایی و فرهنگی ایران است.خلیج فارس، با نامی که ریشه در تاریخ چند هزارساله دارد، همواره در اسناد، نقشهها و متون تاریخی به این نام شناخته شده است. از یونان باستان تا امپراتوری پارس و از دوران اسلامی تا عصر حاضر، این نام جاویدان مانده و نشانهای از تمدن کهن ایرانی است.
۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴
آئین نکوداشت حکیم عمر خیام نیشابوری برگزار شد/ مراسم بزرگداشت حکیم عمر خیام نیشابوری با همکاری انجمن علمی زبان و ادبیات فارسی دانشگاه شهید باهنر، انجمن ترویج و زبان فارسی، فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد ایرانشناسی در روز شنبه سیزدهم اردیبهشت ماه در تالار اندیشه دانشگاه باهنر کرمان برگزار شد/ دکتر حامد حسینخانی ضمن خیرمقدم به حاضرین در مراسم نکوداشت حکیم عمر خیام نیشابوری گفت: ما خیام را به رباعی و رباعی را به خیام میشناسیم. وی با اشاره به اینکه خیام در ادبیات فارسی بسیار اهمیت دارد، افزود: جایگاه ویژه علمی او در جامعه و در شعرش، اثر ماندگاری بر ادبیات فارسی گذاشته و جریانی را خلق کرده که بهعنوان جریان رباعی خیامی میشناسیم.
۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴✍️ یاداشت آرش شکیبایی مجد کارشناس پژوهشی بنیاد ایرانشناسی شعبه کرمان به بهانه ۱۶اردیبهشت نخستین سالگرد درگذشت شادروان استاد محمدعلی علومی/داستاننویس و پژوهشگر بزرگ بم کلام او، چون بارانِ سرزمینِ خشک، جانها را سیراب میکرد و روایتهایش، آینهای از تاریخ و هویتِ مردمِ بم بود. به یادِ مردی که عشق به بم را با واژهها گره زد.
✍️ یاداشت آرش شکیبایی مجد کارشناس پژوهشی بنیاد ایرانشناسی شعبه کرمان به بهانه ۱۶اردیبهشت نخستین سالگرد درگذشت شادروان استاد محمدعلی علومی
داستاننویس و پژوهشگر بزرگ بم
کلام او، چون بارانِ سرزمینِ خشک، جانها را سیراب میکرد و روایتهایش، آینهای از تاریخ و هویتِ مردمِ بم بود.
امروز، در آستانهٔ نخستین سالگرد درگذشت استاد محمدعلی علومی، خاموشیِ قلمِ توانمند او را بیشازپیش احساس میکنیم. مردی که نهتنها یک داستاننویس چیرهدست، بلکه پژوهشی ژرفنگر در حوزهٔ فرهنگ، ادبیات و تاریخِ دیارِ کریمان و
بم، بود. آثار او چون ” پریباد”و کوچه دلگشا، تنها روایتهایی ادبی نبودند، بلکه تاروپودِ هویتِ یک منطقه را با نثری پرشور و تصویری زنده میبافتند.
استاد علومی، فرزندِ راستینِ خاکِ بم بود؛ کسی که دردها، امیدها و رؤیاهای مردمِ این سرزمین را در قالب کلمات جاودانه کرد. او با قلمش، بمِ کهن را فراتر از جغرافیا، به جهانیان شناساند و از فرازِ خرابههای زلزله، قصههای مقاومت و زندگی را روایت کرد. پژوهشهای ارزشمندش در حوزهٔ فرهنگِ عامه و ادبیاتِ شفاهی، میراثی ماندگار است که همچون چراغی فراروی نسلهای بعد خواهد درخشید.
در این سالِ بیاو، جای خالیش در محافلِ ادبی و فرهنگیِ بم بهشدت احساس میشود. اما میدانیم که آثارش همواره زندهاند و یادش در دلهای دوستدارانِ ادب و هنر، جاویدان خواهد ماند.
یادش گرامی و روحش شاد باد.
به یادِ مردی که عشق به بم را با واژهها گره زد.