
آئین نکوداشت حکیم عمر خیام نیشابوری برگزار شد/ مراسم بزرگداشت حکیم عمر خیام نیشابوری با همکاری انجمن علمی زبان و ادبیات فارسی دانشگاه شهید باهنر، انجمن ترویج و زبان فارسی، فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد ایرانشناسی در روز شنبه سیزدهم اردیبهشت ماه در تالار اندیشه دانشگاه باهنر کرمان برگزار شد/ دکتر حامد حسینخانی ضمن خیرمقدم به حاضرین در مراسم نکوداشت حکیم عمر خیام نیشابوری گفت: ما خیام را به رباعی و رباعی را به خیام میشناسیم. وی با اشاره به اینکه خیام در ادبیات فارسی بسیار اهمیت دارد، افزود: جایگاه ویژه علمی او در جامعه و در شعرش، اثر ماندگاری بر ادبیات فارسی گذاشته و جریانی را خلق کرده که بهعنوان جریان رباعی خیامی میشناسیم.
۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴بزرگداشت استاد باستانی پاریزی و آئین اختتامیه تا صد سالگی
🔹آئین اختتامیه تا صد سالگی باستانی پاریزی روز جمعه ۱۲ اردیبهشت ماه در تالار و فرهنگ هنر کرمان با حضور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی، استاد گلابزاده، استاد سهیل محمودی، دکتر حامد حسینخانی و سایر اهالی فرهنگ و هنر برگزار شد.
🔹مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کرمان، باستانی پاریزی را بخشی از حافظه فرهنگی ما دانسته و گفتند: «استاد باستانی پاریزی تنها یک مورخ نبود، بلکه معلمی دلسوز، نویسندهای مردمی و پژوهشگری دغدغهمند بود که بیش از شش دهه عمر خود را صرف شناخت تاریخ و فرهنگ این سرزمین به ویژه تاریخنگاری بومی کرد.»
🔹استادسید محمدعلی گلابزاده، استاد پاریزی را عاشق کرمان و ایران برشمرد و معتقد بود: «دکتر باستانی ایران را بهخاطر کرمان دوست داشت و کرمان را بهخاطر ایران؛ این پیوند میان او و سرزمینش، عمیق و مقدس بود.»
🔹استاد سهیل محمودی نیز استاد باستانی را روایتگر تاریخ با زبان ادبیات برای مردم دانست.
🔹در ادامه دکتر حامد حسینخانی دبیر اجرایی مراسم، برگزاری این آیین را ادای دینی به معلم نسلها بیان کرد. و افزود: «نمایشگاهی از آثار تجسمی مرتبط باشخصیت استاد باستانی پاریزی از ۲۹ فروردین، در کتابخانه ملی کرمان برپا بود که امشب با این آیین، به پایان رسید.»
🔹در پایان این آیین، مستند استاد باستانی پاریزی ساخته حمید قنبری اکران شد. اجرای موسیقی و شعرخوانی شاعران استانی و کشوری از دیگر برنامه های این آئین بود.