
✍️ یاداشت آرش شکیبایی مجد کارشناس پژوهشی بنیاد ایرانشناسی شعبه کرمان به بهانه ۱۶اردیبهشت نخستین سالگرد درگذشت شادروان استاد محمدعلی علومی/داستاننویس و پژوهشگر بزرگ بم کلام او، چون بارانِ سرزمینِ خشک، جانها را سیراب میکرد و روایتهایش، آینهای از تاریخ و هویتِ مردمِ بم بود. به یادِ مردی که عشق به بم را با واژهها گره زد.
۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴
بزرگداشت استاد باستانی پاریزی و آئین اختتامیه تا صد سالگی /آئین اختتامیه تا صد سالگی باستانی پاریزی روز جمعه ۱۲ اردیبهشت ماه در تالار و فرهنگ هنر کرمان با حضور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی، استاد گلابزاده، استاد سهیل محمودی، دکتر حامد حسینخانی و سایر اهالی فرهنگ و هنر برگزار شد.
۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴آئین نکوداشت حکیم عمر خیام نیشابوری برگزار شد/ مراسم بزرگداشت حکیم عمر خیام نیشابوری با همکاری انجمن علمی زبان و ادبیات فارسی دانشگاه شهید باهنر، انجمن ترویج و زبان فارسی، فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد ایرانشناسی در روز شنبه سیزدهم اردیبهشت ماه در تالار اندیشه دانشگاه باهنر کرمان برگزار شد/ دکتر حامد حسینخانی ضمن خیرمقدم به حاضرین در مراسم نکوداشت حکیم عمر خیام نیشابوری گفت: ما خیام را به رباعی و رباعی را به خیام میشناسیم. وی با اشاره به اینکه خیام در ادبیات فارسی بسیار اهمیت دارد، افزود: جایگاه ویژه علمی او در جامعه و در شعرش، اثر ماندگاری بر ادبیات فارسی گذاشته و جریانی را خلق کرده که بهعنوان جریان رباعی خیامی میشناسیم.
آئین نکوداشت حکیم عمر خیام نیشابوری برگزار شد.
🔹مراسم بزرگداشت حکیم عمر خیام نیشابوری با همکاری انجمن علمی زبان و ادبیات فارسی دانشگاه شهید باهنر، انجمن ترویج و زبان فارسی، فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد ایرانشناسی در روز شنبه سیزدهم اردیبهشت ماه در تالار اندیشه دانشگاه باهنر کرمان برگزار شد.
🔹دکتر حامد حسینخانی ضمن خیرمقدم به حاضرین در مراسم نکوداشت حکیم عمر خیام نیشابوری گفت: ما خیام را به رباعی و رباعی را به خیام میشناسیم. وی با اشاره به اینکه خیام در ادبیات فارسی بسیار اهمیت دارد، افزود: جایگاه ویژه علمی او در جامعه و در شعرش، اثر ماندگاری بر ادبیات فارسی گذاشته و جریانی را خلق کرده که بهعنوان جریان رباعی خیامی میشناسیم.
🔹 دکتر ناصر محسنینیا (عضو هیئت علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان)، سید علی میر افضلی (شاعر، رباعی پژوه) و سهیل محمودی (شاعر، نویسنده) با سخنرانی و شعرخوانی در باب این شاعر، ریاضیدان و فیلسوف بزرگ ایرانی، به مراسم نکوداشت این شاعر فرزانه حالو هوای ویژهای دادند.
🔹گفتنی است: امام غیاثالدین ابوالفتح عمر بن ابراهیم خیام نیشابوری یکی از حکما و ریاضیدانان و شاعران بزرگ ایران در اواخر قرن پنجم و اوایل قرن ششم است که در عهد سلجوقیان می زیست. او از بزرگترین دانشمندان عصر خود بهحساب میآمد . به دو زبان فارسی و عربی شعر میسرود و در علوم مختلف کتابهای با ارزشی نوشته است.