نخستین جلسه هم اندیشی سی امین سالگرد تاسیس مرکزکرمان شناسی صبح روز پنج شنبه ۲۲شهریور ۹۷ با حضور اعضای ستاد در محل مرکز کرمانشناسی تشکیل شد .
سید محمد علی گلابزاده جانشین رییس شورای سیاستگزاری و رییس ستاد برگزاری در ابتدای این جلسه با اشاره به تاریخچه تاسیس این مرکز گفت : در مدت سی سال گذشته توسط این موسسه تلاشهای شایسته ای با همراهی جمعی از صاحبنظران و مدیران محترم در ادوار مختلف در جهت توسعه فرهنگی و علمی و شناخت استان کرمان به انجام رسیده است .
وی ادامه داد : پس از تشکیل مرکز کرمانشناسی در سایر شهرها همچون: شیراز ، یزد ، اصفهان . نیشابور . خوزستان . تهران و…نیز این نوع فعالیت برای شناساندن تاریخ و فرهنگ آن شهرها شکل گرفت.
گلابزاده تصریح کرد : قرار است در بهار سال ۹۸ همایش ملی کرمان شناسی همراه با معرفی توانمندیهای گردشگری و فرهنگی و علمی شهرستانهای استان در شهر کرمان برگزار شود .
در ادامه حسین شهابی دبیر اجرایی همایش گفت: نخستین نشست اعضای ستاد برگزاری این همایش با حضور سرپرست استانداری دوشنبه هفته آینده تشکیل خواهد شد .
در این نشست احمد وفایی معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: این اداره کل آمادگی دارد در جهت هر چه باشکوه تر برگزارشدن همایش همکاری نماید .
حمید قنبری مسوول کمیته مستندسازی این همایش گفت : از سوی این کمیته قرار است علاوه بر تولید یک فیلم مستند تعداد ۱۰۰ عکس برگزیده ی مرتبط با مرکز کرمانشناسی چاپ و در نمایشگاهی عرضه شود .
آقای خدادادی مسوول کمیته برنامه های جنبی همایش اظهار داشت : برای بهتر برگزار شدن این همایش پیشنهادهای مکتوب خود را به برگزار کنندگان ارائه داده ایم تا متناسب با برنامه ها استفاده شود.
دکتر روستا مسوول کمیته نشست های تخصصی همایش گفت : گروه تاریخ دانشگاه شهید باهنر آمادگی دارد تا در نشستی جداگانه نسبت به تعیین اولویت های پژوهشی تاریخ کرمان مشاوره های لازم را به مرکز کرمانشناسی ارائه کند .
روح الله خدیشی مدیر عامل خانه مطبوعات کرمان گفت :خانه مطبوعات کرمان برای بهتر معرفی نمودن فعالیتهای مرکز کرمانشناسی آمادگی دارد تا مطالب مرتبط را در رسانهها بازتاب دهد .
وی درخواست نمود تا بعد از تعیین حجم و کیفیت برگزاری همایش نوع تعامل این نهاد صنفی را ارائه کند .
مهندس شیخ بهایی دبیر کمیته فناوری های دانش بنیان همایش اظهار داشت: برای معرفی بهتر و شایسته تر آثار تولیدشده در مرکز کرمانشناسی وب سایت این مرکز در حال به روز رسانی است .
آقای شمس الدینی و خانم تقی زاده و خانم شمس الدینی (کارکنان مرکز کرمان شناسی و همکاران دبیرخانه همایش ) پیشنهادهای خود را مطرح کردند .
گفتنی است دکتر محمد صادق بصیری معاون دانشگاه شهید باهنر مسوولیت کمیته علمی این همایش ملی را بر عهده خواهد داشت .
همچنین سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، اتاق بازرگانی، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، صداو سیما،روابط عمومی استانداری و شهرداری کرمان نیز در این تاد عضویت دارند .