زیره

قلم زنی روی مس
24 می 2018
پسته
24 می 2018

زیره

شهرت زیره به ادبیات و شعر و ضرب المثل راه پیدا کرده و همواره تداعی کننده­ی نام کرمان است. زیره، گیاهی خوشبو و مقوی است که در چرخه­ی دارویی نیز قرار دارد. زیره انواع مختلفی دارد از جمله: زیره­ی هفتادم، زیره­ی نودم، زیره­ی کبکو و مرغوب‌ترین نوع آن سیاه رنگ است و در دامنه­ی کوه‌های هزار و دیگر کوه‌های استان می‌روید.

زادگاه اولیه ­ی زیره، کرمان است و نوع مرغوب آن با رنگی سیاه در کوهستان­ ها و به طور وحشی می‌روید و بیش از هشتاد درصد محصول مرغوب زیره از کوه جوپار حاصل می‌شود. زیره ­ی هفتادم در دامنه‌های کوه و دره‌هایی که هوای گرم‌تری دارند، می‌روید. این زیره هفتاد روز پس از عید نوروز به دست می‌آید. زیره­ی نودم در ارتفاعات بالاتر می­روید و نود روز پس از عید نوروز چیده می‌شود. این نوع زیره درشت‌تر است و عطر بیشتری دارد. زیره­ی کبکو در نزدیکی یخچال‌ها و در ارتفاع بالای سه هزار متر می‌روید. این زیره بدون عطر و درشت‌تر از نوع اول است و معمولا خوراک کبک‌هاست.