یکی از شاعران و نویسندگان خوش ذوق و فرهیخته سرزمین ادب پرور کرمان، شادروان خانم فاطمه جهانگرد متخلص به «جهان کرمانی» است.
وی در سال ۱۳۲۴ ش. در خانوادهای فرهنگ دوست در شهر کرمان قدم به عالم هستی گذاشت. تحصیلات ابتدایی و متوسطه و دوره تخصصی تربیت معلم را در کرمان به پایان رسانید و سپس برای ادامه تحصیل راهی تهران شد و به اخذ مدرک تحصیلی در رشته علوم و ارتباطات اجتماعی و فوق لیسانس در رشته زبان و ادبیات فارسی از دانشگاه تهران نایل آمد. او در سال ۱۳۴۲ ش. به خدمت آموزش و پرورش در آمد و در دوران خدمت در آموزش و پرورش علاوه بر حرفه شریف معلمی، سمتهای مختلفی نیز در مدیریتهای فرهنگی از جمله ریاست دبیرستان بهمنیار را احراز کرد. او مدتی در دبیرستانهای کرمان به تدریس دروس در رشته: ادبیات کودکان، ادبیات فارسی، روشهای تدریس ادبیات و تعلیم خط پرداخت و در دانشگاهها و مدارس عالی هم زبان و ادبیات فارسی را تدریس میکرد. خانم جهانگرد از کودکی به شعر و ادبیات علاقه زیادی داشت و مادرش خانم خلقی که خود او از فرهنگیان باسابقه و مجرب و مدتی مدیریت مدارسی را در کرمان عهده دار بود، در امر تشویق و ترغیب خانم جهانگرد در فعالیتهای فرهنگی، ادبی و اجتماعی و سرودن شعر و نویسندگی و تعلیم و تربیت او نقش بسزایی داشت. خانم جهانگرد سرودن و نویسندگی را از دوره دبیرستان آغاز نمود و در زمینههای فرهنگی، ادبی و مطبوعاتی، برنامه ریزیهای آموزشی، امور خیریه و خدمات افتخاری اجتماعی نیز، فعالیتهای گسترده و حضوری فعال در این صحنهها داشت.
او در تمامیقالبهای شعر فارسی سرودههایی دارد و در نثر نیز داستانها، مقالات آموزشی و اجتماعی نوشته است. خطش زیبا و در سرودن شعر و نویسندگی نظم و نثرش پخته و با اسلوب بود و خلاصه آن که آثار خانم جهانگر اعم از نظم و نثر حاوی مضامین و بیانگر طبع شاعری است که پدیده زیبای آفرینش و مظاهر تعالی روح انسانی را که مبین اراده و قدرت ذات پروردگار است، عاشقانه دوست دارد و مفهوم زیستن را در دوست داشتن، مبارزه، امیدواری و پویندگی خلاصه میکند و هنر را که تجلی زیباییهای روح آدمیاست، دوست میداشت.
آثار خانم جهانگرد عبارتند از: طرح سازماندهی تدریس ادبیات کودکان که از طرف وزارت آموزش و پرورش چاپ و در سراسر کشور توزیع گردید، مجموعه شعر «جان جهان»، «تحلیلی بر گل نوروز»، «پژوهشی در زندگی حیاتی کرمانی» که هر دو اثر توسط مرکز کرمانشناسی انتشار یافتهاند. و متجاوز از ۵۰ مقاله ادبی، آموزشی، پژوهشی و نیز اشعار و مقالات متعددی که در کتابها، مجلات و روزنامههای مختلف پیرامون زندگینامه و آثار خواجوی کرمانی، دکتر احمد ناظرزاده کرمانی و دیگر مفاخر ادبی و علمیکرمان نوشته شده است و آثار در دست چاپ ایشان طبق آنچه که خودش نوشتهاست، عبارتند از: مجموعه دوم شعر لالایی، مجموعه شعر و داستان کودکان و ادبیات فلوکلوریک مردم کرمان.
خانم جهانگرد عضو انجمن ادبی خواجوی کرمانیو ضمناً با اکثر محافل ادبی و علمیکشور در ارتباط بود و در بیشتر کنفرانسهای علمیو ادبی و پژوهشی که در سراسر کشور تشکیل میشد، شرکت کرده است.
خانم جهانگرد روز یکشنبه دوم اردیبهشت سال ۱۳۸۶ بدرود حیات گفت