نویسنده معاصر ایرانی با انتقاد از اینکه در سخنرانیهای همایش گنج سی ساله کرمان تنها چیزی که از آن یاد نشد، هنرمند بود، گفت: هنرمند مانند آب میماند که نمیتوان زیر خاک پنهانش کرد و هر شهری برای خودش هنرمند دارد.
سیدمحمدعلی گلابزاده رئیس مرکز کرمانشناسی امروز در همایش علمی گنج سیساله همزمان با سیامین سالگرد تاسیس مرکز کرمانشناسی اظهار داشت: مردم کرمان در طول هشت سال دفاع مقدس پرشکوهترین حماسهها را آفریدند.
وی ادامه داد: زمانیکه خواستیم کرمان را معرفی کنیم و مرکز کرمانشناسی را راهاندازی کردیم هیچگونه امکاناتی، دستورالعملی، جایی، نیرویی و اعتباری در اختیار نداشتیم وما این راه را با پای عشق پیمودیم.
گلابزاده بیان داشت: امروز اگر چه ۳۰ سال از آن روزگاران گذشته اما آغازی بر یک پایان است و بهزودی مرکز کرمانشناسی با تحولاتی در زمینههای مختلفی از جمله جوانگرایی کار خود را شروع خواهد کرد.
رئیس مرکز کرمانشناسی گفت: ما از روز اول گفتیم که اگر کرمان را دوست داریم به خاطر این است که بخشی از خاک سرافراز ایران است و اگر نام کرمان را میبریم به این دلیل است که نام کرمان با نام ایران عجین شده است.
قدمت استان کرمان به اندازه ایران
فرشید شریعتمداری معاون بنیاد ایرانشناسی اظهار داشت: در تاریخ ۲۰ مهر ماه سال ۹۴ جلسهای با حضور استاندار وقت کرمان و رئیس مرکز کرمانشناسی در دفتر رئیس بنیاد ایرانشناسی تشکیل و تاریخچهای از مرکز کرمانشناسی ارائه شد.
وی افزود: سابقه و عمق فعالیتهای این مرکز باعث شد بنیاد ایرانشناسی پیشنهاد پیوستن مرکز کرمانشناسی به بنیاد را بپذیرد و به این طریق بنیاد مرکز کرمانشناسی به حوزه ملی و بینالمللی متصل شد.
احمد پوراحمد استاد جغرافیای دانشگاه تهران و کرمان اظهار داشت: مرکز کرمانشناسی بهعنوان الگوی استانشناسی در کشور مطرح است و با انتشار منابع علمی زیادی یکی از پشتوانههای استانهای دیگر در ابعاد مختلف است.
وی گفت: قدمت استان کرمان به اندازه ایران و یا بیش از آن است و نظریههای نظریهسازها راجع به شهرسازی در قلمرو اسلام گفتهاند.
انتقاد از عدم توجه به هنرمند در همایش گنج سیساله توسط مرادیکرمانی
هوشنگ مرادیکرمانی نویسنده معاصر ایرانی نیز بیان داشت: همه ما حادثه تاسفبار کلیسای نوتردام را شنیدهایم و از اتفاق رخ داده ناراحت هستیم اما تنها چیزی که این کلیسا را دارای اهمیت کرده بهخاطر اثر هنری یک هنرمند است.
وی افزود: در سخنرانیهایی که در این همایش ارائه شد تنها چیزی که از آن یاد نشد، هنرمند بود، نویسنده مانند کشتیگیر، فوتبالیست، بوکسر، هندبالیست و … یک دورهای دارد و تمام می شود، من هم اعلام میکنم دوره من تمام شده و دیگر نمیخواهم بنویسم البته اگر بتوانم این کار را ترک کنم.
نویسنده معاصر ایرانی تاکید کرد: هنرمند مانند آب میماند که نمیتوان زیر خاک پنهانش کرد و هر شهری برای خودش هنرمند دارد.
کرمان یکی از کهنترین کانونهای فرهنگ و تمدن جهان
محمدعلی طاهر رئیس دانشگاه شهید باهنر کرمان اظهار داشت: تاسیس مرکز کرمانشناسی یک انتخاب آگاهانه بود که ۳۰ سال پیش بهمنظور، شناختن و شناساندن علمی و دقیق قابلیتها و توانمندیهای استان کرمان تاسیس شد.
وی افزود: اهمیت و ارزش حقیقی این مرکز به موضوع و موضوعاتی است که به حق قصد داشته و دارد به شناسایی آنها نایل آید یعنی کرمان و تمام آنچه متعلق به آن است.
طاهر تصریح کرد: کرمان پهناورترین استان کشور و یکی از کهنترین کانونهای فرهنگ و تمدن جهان است و تاریخ چند هزار ساله کرمان سرشار از حوادث مختلف است و تنوع حوادثی که در کرمان به وقوع پیوسته تا حدی بوده که به گفته استاد باستانیپاریزی تاریخ کرمان تاریخ همه ایران است.
طاهر ابراز داشت: شیوههای زندگی در استان کرمان بسیار متنوع و شامل عشایری، روستایی و شهری است و در این استان مردمانی با عقاید دینی و مذهبی سکونت دارند و در بین هر کدام آنها آیینها و مراسمات مختلفی رواج دارد.
رئیس دانشگاه شهید باهنر کرمان ادامه داد: استان کرمان دارای تنوع گویشی بسیار چشمگیراست و اقلیتهای مذهبی مختلف از جمله زرتشتیان با آداب و رسوم خاص خود در این دیار ساکن هستند.
عضو شورای عالی مرکز کرمانشناسی تصریح کرد: صنایع دستی و هنرهای سنتی استان کرمان ریشه در فرهنگ و طبیعت این استان دارد و معرف خلق و فرهنگ مردم کرمان به جهان است.
طاهر با اشاره به اینکه مرکز کرمانشناسبی اولین مرکز در کشور است، گفت: از زمان راهاندازی مرکز کرمانشناسی تاکنون ۳۰۰ جلد کتاب و مجله ارزشمند در این مرکز به چاپ رسیده است.
وی بیان کرد: پیشنهاد دارم مرکز شهرستانشناسی در سراسر استان با همکاری دانشگاههای هر شهرستان و در صورت نداشتن دانشگاه با اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی راهاندازی شوند.
به گزارش فارس در پایان این مراسم از سردیس چهرههای فاخر استان کرمان مرحوم دکتر محمود روحالامینی، مرحوم حجتالاسلام حجتیکرمانی اولین امام جمعه کرمان ونماینده ولی فیه در استان، مرحوم دکتر حمید فرزام و همچنین از کتاب گنج سیساله رونمایی شد.