همایش علمی گنج سی ساله بهمناسبت سیامین سالگرد تاسیس مرکز کرمانشناسی با حضور استاندار کرمان در تالار وحدت دانشگاه شهید باهنر کرمان برگزار شد،در این همایش که با حضور اساتید برجسته کشوری همراه بود از محمد صنعتی پیشکسوت فرهنگ استان که به تاریخ شفاهی کرمان مشهور است تقدیر شد همچنین رونمایی از کتاب گنج سی ساله توسط این چهره فرهنگی به انجام رسید محمد صنعتی با انتشار کتاب رهگذر عمر در سالهای گذشته باعث شد بخش های نانوشته بسیاری از تاریخ معاصر کرمان در دسترس علاقهمندان قرار گیرد، وی با مستندسازی تاریخ شهر کرمان در ۵۰ سال گذشته درهایی بسیاری را به سوی علاقه مندان تاریخ کرمان گشود.
در ارتباط با ارزشهای فرهنگی، تاریخی و اجتماعی و نیز غنای طبیعی استان کرمان سخنرانی و در ادامه از سردیس برخی مفاخر استان کرمان رونمایی شد.جشنواره گنج سی ساله از هشتم تا چهاردهم اردیبهشتماه جاری نیز با موضوع شهرستانهای استان در تالار بسطامی، پارک مادر کرمان به معرفی ویژگیهای شهرستانها و بزرگداشت شخصیتهای فرهنگی و هنری آنها میپردازد.
سید محمد علی گلابزاده دبیر مرکز کرمانشناسی و دبیر ستاد جشنواره گنج سی ساله در حاشیه این همایش در اظهار داشت: به مناسبت سیامین سال تاسیس این نهاد فرهنگی بهعنوان نخستین مرکز استانشناسی کشور از روز دوم تا پنجم اردیبهشتماه جاری در دانشگاه تهران و در محل دانشگاه شهید باهنر کرمان، همایش ویژه گنج سی ساله برگزار شد.
محمدجواد فدایی استاندار کرمان نیز در این همایش گفت :در کنار نهادهای متعدد فرهنگی مرکز کرمانشناسی می تواند با استفاده امکانات موجود، با جدیت وارد مبحث توسعه فرهنگی شود که زمینه این اقدام ، فعالیت های تحقیقاتی و مطالعاتی، برنامه ریزی دقیق و منظم و به کارگیری روش های اجرایی است.
وی تصریح کرد: در ۳۰ سال گذشته مرکز کرمانشناسی تاحدی در اجرای رسالت فرهنگی خود موفق بوده و در شرایط فعلی نیاز داریم با جدیت بیشتری به توسعه فرهنگی استان کرمان پرداخته شود. استاندار کرمان بیان کرد: مرکز کرمانشناسی در ۳۰ سال فعالیت خود اقدامات مطلوبی داشته اما باید رسالت این مرکز مشخص شود.
وی گفت: معتقدم در راستای تحقق توسعه در استان کرمان به بلندنظری، سعه صدر، متعهد بودن نسبت به تعهدات و قرارها، جدیت در فعالیت ها و دوری از بسیاری صفات ناهنجار اخلاقی اهتمام ورزیم و اجرای این فعالیت ها به معنای توسعه فرهنگی استان است.
فدایی با اشاره به اهمیت توسعه همه جانبه ادامه داد: کیفیت زندگی مردم، شاخص اصلی توسعه است و این امر موجب توسعه یافتگی ملت ها می شود.
وی تصریح کرد: شاخص ترین بخش توسعه، اقتصاد است اما در قرن اخیر کشورهایی که تنها به توسعه اقتصادی پرداختند، با شکست مواجه شدند و تحقیقات نشان داد که توسعه فرهنگی بر توسعه اقتصادی و سیاسی ارجح است.
استاندار کرمان عنوان کرد: در آغاز قرن جدید، نگاه تمامی افراد به زمینه های فرهنگی اجتماعی توسعه است لذا فرهنگ و هنر بنیان جامعه را پی ریزی می کند.
وی افزود: مهم ترین رکن هویتی هر جامعه، فرهنگ و پیشنیه آن است و بقای هر جامعه به دوام اصول فرهنگی آن بستگی دارد.
فدایی ادامه داد: عوامل فرهنگی در اجتماع بر نحوه پذیرش و استفاده از تکنولوژی اثرگذار است و یونسکو دهه پایانی قرن بیستم را به نام فرهنگ نام گذاری کرده که نشان دهنده اهمیت آن است.عناصر توسعه گرا و تحول خواه در فرهنگ باید به عنوان سرمایه های فرهنگی هر جامعه و پشتوانه موثری برای توسعه در نظر گرفته شود.
استاندار کرمان اظهار داشت: نگرش مطلوب و معقول نسبت به دنیا، نظم پذیری جمعی، برخورد علمی با مسائل، اهمیت دادن به نقش عقل، اعتقاد به آزادی اندیشه، برابری انسان ها، عدم تعارض فرهنگی و اعتقاد به توسعه عوامل فرهنگی موثر بر توسعه در جامعه هستند.افراد فعال در فرهنگ اسلام، به این نتیجه رسیدند که فرهنگ کار، پیوستگی مادیت و معنویت، دعوت به نظم، زیبایی و آراستگی، مذمت فقر و دعوت به عقل گرایی از جمله عوامل فرهنگی توسعه یافتگی هستند و در این زمینه اسلام عوامل فرهنگی را برای توسعه موثر می داند.لازم به ذکر است در این همایش از اساتید مطرح کرمانی از جمله استاد آقا عباسی ،استاد نیک پور،استاد هاشمی نژاد ،فتح نژاد و دکترامیری تقدیر شد