برگزاری جشنواره گنجِ سی ساله ، اردیبهشت ماه سال ۹۸ در کرمان و تهران

جشنواره گنجِ ۳۰ ساله چیست؟
15 دسامبر 2018
برگزاری جلسه هماهنگی نمایشگاه” کرمان را باید دید”
29 ژانویه 2019

برگزاری جشنواره گنجِ سی ساله ، اردیبهشت ماه سال ۹۸ در کرمان و تهران

در جلسه معاون استاندار وبا حضور فرمانداران استان مطرح شد:
جشنواره گنجِ سی ساله ، اردیبهشت ماه سال ۹۸ در کرمان و تهران برگزار خواهد شد

سرویس خبر: صبح روز شنبه ۲۴ َآذرماه نخستین نشست ستاد برگزاری جشنواره گنج سی ساله به ریاست محمدصادق بصیری معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری و با حضور سید محمد علی گلابزاده مدیر مرکز کرمانشناسی ، حسین شهابی دبیر اجرایی جشنواره ،محمدرضا وفایی مدیر کل سیاسی و فرمانداران سراسر استان در محل استانداری کرمان تشکیل شد .
دکتر بصیری در ابتدای این نشست ضمن تاکید بر اهمیت فعالیت های فرهنگی و اجتماعی در استان و با گرامیداشت چهل سالگی انقلاب اسلامی گفت: مرکز کرمان شناسی در طول سی سال گذشته خدمات ارزنده ای در زمینه فعالیت های فرهنگی وانتشاراتی انجام داده که لازم است از بانیان و موثران این حرکت بزرگ تجلیل شود. گلابزاده مدیر مرکز کرمان شناسی در ادامه با اشاره به تاریخچه خدمات این مرکز گفت: ترکان خاتون ۷۰۰ سال پیش سنگ بنای دانشگاه را در کرمان گذاشت وهمواره از مدیران دولتی که در جهت تقویت فرهنگ و هنر گام برداشته اند در تاریخ به نیکی یاد شده است . در طول سی سال گذشته به رغم تنگناهای مالی مرکز کرمان شناسی خدمات شایسته ای در زمینه هایی همچون : چاپ و انتشار دهها عنوان کتاب ، راه اندازی شاخه بنیاد ایرانشناسی و کمک به تاسیس دانشکده هنر و ساماندهی بهارستان هنرمندان و دهها فعالیت دیگر قدمی هر چند کوتاه در جهت توسعه فرهنگ و تاریخ کرمان برداشته شده است .
حسین شهابی دبیر اجرایی این جشنواره گفت: سی‌وسومین جلسه شورای عالی مرکز کرمان‌شناسی چهارشنبه چهاردهم اذرماه ۹۷در تالار کنفرانس موسسه اطلاعات تهران برگزار شد واین نشست به ریاست دکتر محمدجواد فدائی استاندار و رئیس شورایعالی مرکز کرمان‌شناسی، مدعوین و نیز اعضای شورا: ـ مهندس محمدرضا باهنر ـ‌ دکتر مظاهری، رئیس مؤسسه فرهنگی کشورهای عضو اکو در ایران ـ‌ دکتر اسعدی رئیس مؤسسه چهره‌های ماندگار ـ استاد هوشنگ مرادی کرمانی ـ دکتر امیری و حسن‌پور نمایندگان مردم زرند و سیرجان ـ‌ عالمزاده شهردار و فرشاد رئیس شورای شهر کرمان ـ سیدحسین مرعشی ـ محسن جلال‌پور ـ دکتر مجید تفرشی پژوهشگر و محقق تاریخ ـ علیزاده و فرخی مدیران کل ارشاد و میراث فرهنگی ـ‌ رفیع‌پور رئیس سازمان اسناد ملی ـ سیاوشی مدیرعامل بنیاد علوی ـ محمد حجتی کرمانی- سید محمود دعائی و جمعی از مدیران کل و مسئولین اجرایی استان کرمان، تشکیل شد و کلیات این جشنواره به تصویب رسید.
وی ادامه داد : در این نشست، سیدمحمدعلی گلابزاده مدیر مرکز کرمان‌شناسی به ارائه گزارشی از فعالیت‌های اخیر پرداخت و گفت: در این فاصله مرکز کرمان‌شناسی ۱۴ اثر جدید منتشر کرده و ۱۲ اثر دیگر در دست چاپ و انتشار دارد. همچنین با همراهی شهرداری کرمان، مقدمات راه‌اندازی شعبه‌ای از شهر کتاب را فراهم ساخته، به پیگیری امور مربوط به طرح مسئله دیلمون در هبیتات پرداخته، مجموعه ارزشمند «به رنگ کویر» شامل اسناد کرمان در کنسولگری انگلیس را به پایان برده و هم‌اکنون توسط حوزه هنری در دست چاپ است. با بهره‌گیری از همراهی‌های بنیاد ایران‌شناسی، بخش‌های دیگری از مطالب مربوط به دانشنامه کرمان تهیه و ارائه گردید. با سفر به سیرجان و پیشگامی فرماندار و مجتمع گل‌گهر و فرهنگ دوستان این شهرستان، مرکز سیرجان‌شناسی، کار خود را آغاز کرد. مراسم رونمایی از کتاب پیوندهای یزد و کرمان، در دانشگاه هنر تهران و با حضور شخصیت‌های مختلف یزدی و کرمانی برگزار شد. مراسم رونمایی از کتاب ناموران کرمان با همکاری اداره کل ارشاد کرمان انجام شد.حضور در دانشگاه ولی‌عصر رفسنجان و ایراد سخنرانی در مراسم نکوداشت دکتر تجدد، بانی دانشکده ایران‌شناسی و شرکت در جلسات مختلف اندیشکده فردوسی، شرکت در جلسات مراسم بزرگداشت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، کتابخانه‌های عمومی، جلسات گردشگری کرمان، تهیه ۱۵ مقاله برای روزنامه‌ها و فصلنامه‌ها، همراهی با پژوهشگران و دانشجویان برای تهیه پایان‌نامه‌ها، تشکیل جلسات گوناگون و آماده کردن کمیته‌های مختلف برای برگزاری مراسم سی‌‌امین سال تأسیس مرکز کرمان‌شناسی، حضور در نمایشگاه‌های کتاب تهران و کرمان، تهیه مقاله‌های متعدد جهت انتشار ویژه‌نامه کرمان در فصلنامه خلیج‌فارس و فعالیت‌های مختلف دیگری از این‌دست است.
شهابی رئیس کمیته اجرایی افزود: به جز همایش علمی سی‌امین سالِ تاسیس کرمان شناسی- که هفتم اردیبهشت ماه سال اینده در دانشگاه شهید باهنر همراه با هفت پنل تخصصی برگزار خواهد شد- یک هفته تحت عنوان هفته کرمان شناسی ، گنج سی ساله با همکاری فرمانداران استان همراه با تجلیل از مفاخر علمی و فرهنگی شهرستانهای استان وجشن ویژه‌ای که نشان‌دهنده فرهنگ، سنت‌ها، موسیقی، صنایع‌دستی و سایر ارزشهای محلی است،در کرمان برگزار خواهد شد. این مراسم از اول تا هفتم اردیبهشت سال آینده خواهد بود وباتوجه به اهمیت مسئله گردشگری،قرار است با همکاری کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی و سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان در نیمه اول اردیبهشت ماه سال اینده، نمایشگاه گردشگری استان کرمان نیز در شهر تهران برگزار شود.