دکتر حسین بهزادی اندوهجردی

فاطمه جهانگرد (جهان کرمانی)
23 می 2018
دکتر جواد برومند سعید
23 می 2018

دکتر حسین بهزادی اندوهجردی

دکتر حسین بهزادی اندوهجردی در بهمن ماه سال ۱۳۱۴ش. در اندهجرد از توابع (شهداد) کرمان پا به عرصه وجود گذارد. وی در تذکره شاعران کرمان در مورد نسب خانوادگی و چگونگی دوران تحصیل و نیز تدریس در دانشگاه‌ها چنین نگاشته است:

«پدرم شیخ صفر بهزادی اندوهجردی «بهادر کرمانی» مردی با شکوه و شاعری توانا بود. از تاریخ اسلام و دواوین شعر پارسی بهره‌ها اندوخته بود، خط زیبا و طبع شعر، دو موهبت خدادادی وی به شمار می‌آمد. ساز دل مرا با شعر و سرود او ساز کرد و میراث شاعرانه من هر چه هست، از اوست. مادرم نیز از نوادگان آقا سید یوسف حکیم طبیب و دانشمند مشهور کرمانی است که تألیفاتی نیز دارد. تحصیلات ابتدایی را در اندوهجرد و دوره متوسطه را در کرمان به پایان بردم. از دانشکده ادبیات مشهد در رشته زبان و ادبیات فارسی لیسانسه شدم و دوره‌های لیسانس و دکتری زبان و ادبیات فارسی را در دانشکده ادبیات دانشگاه تهران به انجام رسانیدم. رساله‌ی لیسانس من تحقیق در تفسیر کشف الاسرار و عدهالابرار بود. رساله فوق لیسانس من ترجمه و تحقیق در رساله «اعجاز القرآن» اثر عبدالجبار معتزلی بود و رساله دکتری من تحقیق در «ظنزهای آمیخته به انتقادات اجتماعی در شعر فارسی بود» که به راهنمایی استاد دانشمند جناب آقای دکتر ذبیح‌الله صفا تدوین گردید. به علاوه دارای دیپلم امور اداری و مدیریت و نیز دیپلم در اصول حسابداری دوبل از دانشگاه نیز می‌باشم. با بیشتر مطبوعات کشور همکاری داشته‌ام. مجله فرهنگ کرمان نیز در سال ۱۳۴۵ ش. به مدیریت اینجانب منتشر گردیده است.

از اوایل سال تحصیلی ۱۳۴۸ ش. افتخار تدریس و انتقال از فرهنگ به دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران را یافتم و سپس به عنوان استادیاری این دانشکده مفتخر گردیدم و در سال ۱۳۵۴ش. به مقام دانشیاری نایل شدم و در دانشگاه پدافند ملی – دانشکده افسری – دانشکده بازرگانی، دانشکده ریاضیات و مدیریت اقتصادی کرج نیز تدریس کرده‌ام. در دانشگاه تهران علاوه بر سمت استادی مسئولیت‌هایی نیز داشته‌ام که بیش از همه به ریاست انتشارات و مدیریت مجله دانشکده ادبیات و علوم انسانی می‌نازم، زیرا توانستم یادنامه استاد بدیع‌الزمان فروزانفر را در این مسئولیت تألیف کنم. آثاری هم به صورت تألیف و تصنیف دارم که پشت جلد کتاب «اشکی و آهی » برگزیده اشعارم چاپ شده است.

از سال ۱۳۶۲ تا پایان سال ۱۳۶۷ در دانشگاه شهید باهنر و دانشگاه آزاد اسلامی کرمان به عنوان مدیر گروه و استاد خدمت کرد و از سال ۱۳۶۸ در واحد مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی به خدمت مشغول شد و کمی بعد به مدیریت گروه زبان و ادبیات فارسی این واحد انتخاب شد که هنوز هم به خدمت اشتغال دارد و سردبیری فصلنامه دانشکده با اوست. از وی مقالات فراوانی در مجلات به چاپ رسیده است، از جمله در: «مجله‌ آستان مقدس رضوی – فرهنگ خراسان، آفتاب شرق و… مجله فرهنگ کرمان – فصلنامه کرمان، نشریه دانشکده شهید باهنر کرمان و… مجله یغما، مجله دانشکده‌ی ادبیات تهران، کلک مجله ادبیات معاصر، کتاب ماه، رنگین کمان، سپید و سیاه، ندای کرمان، ندای دانشگاه آزاد اسلامی، فصلنامه پژوهشی ادبی.

دکتر بهزادی اندوهجردی بیش از بیست دیوان شعر از ادیبان معاصر مقدمه‌های نقدگونه‌ای نوشته است. تعداد کتاب‌هایی را که تاکنون از وی به چاپ رسیده است که مهمترین آنها عبارت است از: یادی از گذشته ایران، چاپ شکوری کرمان سال ۱۳۴۵ ، دامنی گل، چاپ ظهوری سال ۱۳۵۲، دُردری چاپ دانشکده افسری سال ۱۳۵۴، سخنی پیرامون سبک شناسی سال ۱۳۵۳، اشکی و آهی چاپ خوشه سال ۱۳۵۵، ستارگان کرمان، چاپ توسن سال ۱۳۵۴، اختران خراسان، چاپ رنگین کمان سال ۱۳۵۵، حمله حیدری، نشریه صدوق سال ۱۳۷۱، شمع و جمع، نشر صدوق سال ۱۳۷۱، گزیده متون ادب فارسی، دانشگاه آزاد اسلامی سال ۱۳۷۴، بدیع و آرایش‌های ادبی، نشر صدوق ، علم عروض و قافیه، نشر صدوق سال ۱۳۷۳، حافظ خوش کلام، نشر سمن سال ۱۳۷۶، تذکره شاعران کرمان، چاپ چهارم سال ۱۳۸۲، طنز و طنز پردازان در ایران ، نشر صدوق سال ۱۳۷۸، طنز پردازان ایران از آغاز تا پایان دوره قاجاریه، نشر دستان سال ۱۳۸۳، دریادلان کوه جگر و حماسه آفرین، نشر دستان و مجموعه تذکره شعرای کرمان با تجدید نظر کلی توسط مرکز کرمان‌شناسی در دست چاپ می‌باشد.