حجهالاسلام والمسلمین شیخ محمد جواد حجتی کرمانی

حجه الاسلام والمسلمین حاج شیخ علی حجتی کرمانی
23 می 2018
جمشید سروش سروشیان
23 می 2018

حجهالاسلام والمسلمین شیخ محمد جواد حجتی کرمانی

Image processed by CodeCarvings Piczard ### FREE Community Edition ### on 2017-03-03 11:55:34Z | http://piczard.com | http://codecarvings.com

حجهالاسلام والمسلمین شیخ محمد جواد حجتی کرمانی، در سال ۱۳۱۱ ش. در یک خانواده‌ای‌ روحانی در کرمان چشم به جهان گشود.

وی نخستین فرزند حجت‌الاسلام حاج میرزا عبدالحسین حجتی کرمانی بود. رشد و نمو در خانواده روحانی و وارسته‌ای چون حاج میرزا عبدالحسین حجتی کرمانی که به واسطه زهد و تقوی در این دیار به «سلمان زمان» اشتهار داشت، بی تردید در انتخاب مسیر و شکل گیری روحیات وی نقشی مهم داشت؛ از این رو به آموختن علوم گرایش پیدا نمود و سال‌ها در کرمان علاوه بر کسب فیض از محضر پدر، از دیگر علمایی چون: آیت‌الله حاج شیخ علی اصغر صالحی، آیت‌الله حاج میرزا علی آقا مهرابی و… نهایت استفاده را برد و سپس به قم عزیمت نمود و از محضر آیات عظام بروجردی، حضرت امام خمینی(ره)، علامه طباطبایی و منتظری… استفاده نمود. درک و فهم واقعی تعالیم اسلامی از وی چهره‌ای آشتی ناپذیر در مقابل ظلم و ستم و بی عدالتی ساخت، به نحوی که بیشتر ایام زندگی وی تا قبل از انقلاب اسلامی، در زندان و تبعید گذشت و همین روحیه از وی شخصیتی ساخته بود که زبان دوست و دشمن حزبی و غیر حزبی، سیاسی و غیر سیاسی و… را در توصیف وی به تحسین وا می‌داشت.

حجهالاسلام حاج محمد جواد حجتی کرمانی از نویسندگانی است که همواره مسایل روز مملکت را اعم از سیاسی – فرهنگی و اجتماعی با بیانی ساده و قلمی شیوا در مطبوعات از جمله روزنامه اطلاعات به رشته تحریر در آورده و با این اقدام خدمت بزرگی به ترقی و تعالی سطح فرهنگ و تنویر افکار‌‌‌عمومی انجام می‌دهد، از جمله مقالات «کوتاه و گویا» و یا سلسله مقالات، تحت عنوان «همراه با محرمان خلوت انس»  ایشان را می‌توان نام برد.وی علاوه بر این مقالات آثاری چند نگارش و تنظیم و تدوین و چاپ نموده‌اند که از جمله می‌توان به کتاب‌های: جلوه مسیح، روابط اجتماعی در اسلام، اسرارسقیفه، مرزهای ایدئولوژیک و ترجمه سه جلد المیزان و از آتشکده تا مسجد اشاره کرد.

حجهالاسلام و المسلمین محمدجواد حجتی کرمانی در جریان مبارزات مردم ایران به ویژه مردم کرمان در سال‌های ۵۷ـ ۵۶، از فعالان مبارزات و ساماندهی به شمار می‌رفت و پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز به عنوان اولین «امام جمعه» کرمان منصوب گردید. وی در سال ۱۳۵۸ به عنوان نماینده مردم کرمان به مجلس خبرگان قانون اساسی، در سال ۱۳۵۹ از طرف مردم تهران به مجلس شورای اسلامی و در سال ۱۳۶۹ هم از سوی مردم کرمان به عنوان نماینده در مجلس خبرگان رهبری برگزیده شد. وی از جمله چهره‌های ماندگار دیار کریمان و مفاخر فرهنگی و اجتماعی می‌باشند. موفقیت بیش از پیش ایشان را در خدمت بیشتر به توسعه و تعمیم فرهنگ و تنویر افکار عمومی خواستاریم.