وجه تسمیه: بم واژهی فارسی و به معنای آوای درشت و خشن است. در مورد علت نام گذاری این شهرستان سه نظریه بیان شده است. اولین آن مربوط میشود به داستان هفتواد؛ نقل است زمانی که کرم هفتوادترکید، صدایی خشن و بلند از آن برخاست، به همین دلیل این شهر را بم نامیدند. برخی نیز معتقدند بهمن بن اسفندیار (شاه هخامنشی) با فرامرز پسر رستم در این محل درگیر شده و بهمن پیروز شد و محل زد و خورد، به این نام که مخفف «بهمن» است، معروف شد.
نظر سوم در مورد وجه تسمیهی بم، وضع طبیعی و سوق الجیشی این منطقه است، زیرا در دشت وسیع و هموار این ناحیهی جغرافیایی تپهای سنگی وجود دارد که ارگ بلند و رفیعی بر روی آن بنا نهادهاند و به دلیل بلندی و بزرگی ارگ، نام «بم» بر آن نهاده شده است.
مشخصات جغرافیایی: شهر تاریخی و سیاحتی بم با مساحت ۸۱۶۶ کیلومتر مربع، در فاصلهی ۱۸۳ کیلومتری جنوب شرقی کرمان قرار دارد. این شهرستان پس از زلزلهی دی ماه سال ۱۳۸۲چهرهای دگرگون پیدا کرده است و از آن همه شور و تلاش، نخلستانهایی غمین و از آن ارگ باصلابت، دیوارهایی فرو ریخته، بر جای مانده، اما به مدد و همّت مردانهی اهالی صبور و تلاشهای همه جانبهی دولت و مسئولان دلسوز، میرود تا بار دیگر شکوه و ابهت گذشته را بهدستآورد.شهرستان بم بر سر راه ترانزیت ایران – پاکستان قرار دارد. این شهرستان شامل بخشهای مرکزی، نرماشیر و روداب است و ۲۲۷۲۵۶ نفر جمعیت دارد.