یکی از بارزترین چهرههای علمی و سیاسی کرمان، که نقش عمدهای در تحولات مشروطه در ایران، خصوصاً در کرمان داشت، حاج میرزا محمدرضا آیت الله، فرزند آیت الله حاج ابوجعفر کرمانی و نوهی آیت الله حاج آقا احمد (سرسلسهی خاندان احمدی) است. ایشان به سال ۱۲۹۰ قمری (۱۲۵۱ شمسی) در خانوادهی علم و اجتهاد پا به عرصهی حیات نهاد. پدرش آیت الله حاج ابوجعفر و جدّش حاج آقا احمد و والدهی وی دختر میرزا محمد از سادات اصیل و نجیب کرمان بودند، رشد و نمو در فضایی چنین روحانی، مسیر و راه وی را از همان اوان طفولیت روشن نمود.
وی پس از فراگیری مقدمات و اصول اولیه، به نجف عزیمت کرد. در زمان مراجعت ایشان به کرمان در سال ۱۳۲۲ قمری، درگیریهای فرقهای شروع شده بود، او نیز در رأس این درگیریها، به فعالیت پرداخت و همین جریان باعث شد تا ظفرالسلطنه،حاکم کرمان، برای پایان دادن به این غائله، دستور فلک کردن آیتالله را صادر کند. اهانت به شخص آیت الله باعث شد تا در تهران این واقعه به عرض علمای مشروطه خواه ایران از جمله آیتالله طباطبایی و آیتالله بهبهانی برسد و در نهایت منجر به وحدت آنان شد و حتی در تاریخ ایران،ذکرشده است که پس از مهاجرت صغرای مشروطه خواهان به شاه عبدالعظیم،یکی از خواستههای آنان از شاه، برگرداندن و دلجویی از آیتالله حاج میرزا محمدرضا باشد که مورد موافقت شاه قرار گرفت.
وی پس از تغییر حکومت از قاجاریه به پهلوی، در برابر ستم و زور استبداد ایستاد و پس از عمری خدمت به اسلام و مردم مسلمان در سال ۱۳۲۵ شمسی دار فانی را وداع گفت. اکنون آرامگاه وی در مسجد صاحب الزمان واقع است.